Com fer un catàleg online amb WordPress

Introducció – Com crear un catàleg amb WordPress i Woocommerce

Primer de tot , et vull donar les gràcies per voler “millorar” el teu comerç i adaptar-te als nous temps que corren. De veritat, no es complicat, si jo vaig poder aprendre a fer això, tú també pots. És més senzill del que sembla.

Crec que es molt important que intentis posar totes les facilitats que puguis als teus clients per a que puguin veure que tens al teu comerç des de qualsevol dispositiu, quantes més facilitats els posis, millor.

Si tenen la possibilitat de veure que tens mentre estan al tren, al sofà, al llit, on siguin, més possibilitats hi ha de que acabin venint a comprar-te…

Potser et preguntaràs perquè recomano un catàleg online i no una botiga online, no?

És molt senzill, el que vull es que els clients vinguin al teu comerç, perquè és el que ells volen, i no ho dic per que sí, ho dic perquè es el que van respondre en una enquesta realitzada sobre hàbits de compra.

Aquí t’adjunto l’enquesta i les respostes de la enquesta.

Enquesta

Respostes( pdf)

Respostes(excel)

Venen al teu comerç no pel que vens( que també), si no per tú. Tú fas que el teu comerç sigui únic i inigualable, no hi ha cap altre botiga com la teva.

No hi ha cap Amazon, ni Corte Inglés, ni cap d’aquestes grans mega corporacions que ofereixin el que ofereixes tú.

No hi ha cap mega corporació d’aquestes que et digui “Bon dia Pere, com va avui?” quan entres al seu establiment… Ni que et pregunti com estan els teus fills, pares…

Els teus clients venen perquè els aconselles bé, perquè els caus bé, perquè els transmets bon rotllo i simpatia i sobretot perquè t’aprecien( si no, no vindrien, no hi ha res que els obligui a venir, venen perquè volen).

Quan els teus clients venen a comprar no venen només a comprar, venen a fer la xerrada amb tú, a veure què els expliques…

Les persones som essers socials, necessitem el contacte amb altres persones i socialitzar-nos…

Recorda-ho:

TU FAS ESPECIAL EL TEU COMERÇ

Però això no treu, que ells tenen la llibertat per anar on vulguin i comparar.

Posa’ls totes les facilitats que estiguin al teu abast per a que la seva experiència de compra sigui la millor possible, i això comença per mostrar el que tens, a quin preu, quines varietats i sobretot, la possibilitat de que et demanin informació sobre algun producte/servei en concret i de que si no tens el que busquen, els ofereixis una alternativa o la possibilitat de preguntar-te si ho pots aconseguir( de vegades es tant sencill com posar un cartell ben visible al teu comerç que digui ” Si no trobes el que has vingut a buscar, demana-m’ho que potser t’ho puc aconseguir” ) i fins hi tot, posar una bústia de suggeriments( encara que només sigui una capsa de cartró ).

I no esperis a dates senyalades per a fer ofertes, pots fer-les més sovint, només has de tirar una mica d’imaginació i crear promocions originals. Pots posar-te d’acord amb altres comerços de la teva zona i oferir mostrar ofertes seves i que ells mostrin les teves. Heu de fer pinya, heu d’estar units( ara més que mai ).

Per últim, la meva recomanació, es que miris tots els videos primer, apuntis els dubtes que tinguis i després els tornis a veure mica en mica, seguint el procés.

No es necessari que contractis el Hosting que et recomano, pots escollir el que vulguis.

Jo et recomano aquest perquè estan situats a Girona i el seu servei postvenda trobo que es molt bo.

És el millor? Segurament NO

Dona problemes? Algun cop, però els resolen i si cal demanen disculpes( altres no ho fan).

Perquè els recomano? L’atenció telefònica es en català i sempre que tens algun problema t’atenen. Quan hi ha algun problema per part seva, t’ho fan saber i es preocupen per resoldre els dubtes que tinguis. Es preocupen per tu.

A més, d’entrada t’ofereixen un allotjament GRATUÏT per començar i si després necessites més espai, el preu es molt ajustat.

A banda, crec que es l’allotjament més km0 que conec i el més important: no es una GRAN empresa, pero el que ofereixen esta a l’alçada de les grans empreses, i crec que s’ha de recolzar als que com molts, estan lluitant dia rere dia per seguir millorant i creixent.

 

Deixa un comentari